Вступ - 2022

Майбутньому вступнику з батьками потрібно вирішити ряд завдань і розібратися в термінах

 
Новинки
Шановні колеги! Дякую всім хто долучився до сьогоднішнього благочинного ярмарку!
Завдяки старанням Гармонійців зібрано 19 110 гривень. Ми круті!
Одразу двох крутих педагогів вітаємо сьогодні з Днем народження!
Інно Вікторівно, Владиславе Васильовичу, щиро бажаємо вам миру, добробуту, рівноваги, стабільності, звичайно - здоров'я!
Мистецтво. Ліплення.
Українська народна іграшка. Коник.
Незабаром День козацтва, захисників та захисниць України.
Ліцей "Гармонія" 7 жовтня організовує благодійний ярмарок. Усі кошти будуть направлені на виготовлення енергобатончиків та швидкокаш.
Живий куточок – чи потрібен він у навчальному закладі?
Не секрет, що кожна дитина шукає собі надійного товариша. Не варто обмежувати його лише спілкуванням з однокласниками. Трохи уваги, турботи, витраченого часу на годування і догляд – і серед вихованців може з’явитися вірний і надійний друг: хом’ячок, кролик, щур або папужка.
Всі новини

Для вдалого продовження навчання майбутньому вступнику з батьками потрібно вирішити ряд завдань і розібратися в термінах)

1. Вибір майбутньої спеціальності

Для вступу на кожну спеціальність необхідно здавати ЗНО з чітко визначеного переліку предметів. Обирайте спеціальність, для якої потрібні сертифікати ЗНО з предметів, по яких Ви добре орієнтуєтеся і відчуваєте свої сили. Продумайте запасні варіанти закладів освіти, не обмежуйте себе одним закладом вищої освіти та однією спеціальністю – намагайтеся максимально реалізувати свій потенціал.

2. Конкурсна пропозиція

Конкурсна пропозиція – пропозиція закладу освіти щодо кількості місць для прийому вступників на певну освітню програму за спеціальністю.

Згідно з Умовами прийому існує декілька типів конкурсних пропозицій, ми поговоримо про «Відкриту». Тому що саме конкурсні пропозиції цього типу приймають участь у роботі алгоритму адресного розміщення державного і регіонального замовлення.

Якщо Ви подали заяву на Відкриту конкурсну пропозицію, конкурс за конкретною спеціальністю проводиться одночасно серед усіх вступників країни, загалом по усіх закладах вищої освіти, де є обрана вами спеціальність.

3. Конкурсний бал

Не забувайте, що важливу роль відіграє конкурсний бал поданої заяви. Спочатку враховується конкурсний бал (КБ), а вже потім – пріоритет.

При поданні електронних заяв звертайте увагу на коефіцієнти до кожного вступного випробування. Існують декілька видів коефіцієнтів, які, при наявності, дають вам перевагу:

  • галузевий;
  • регіональний;
  • першочерговий;
  • сільський.

4. Пріоритетність заяви (всього 5 пуктів).

Пріоритет вказує на черговість розгляду Ваших заяв на вступ. Безпосередньо під час подання заяв Вам потрібно розташувати їх у порядку зацікавленості, де на першому місці буде заклад, в якому Ви бажаєте навчатися найбільше. Наступний – з нижчим пріоритетом.

Також Вам варто пам’ятати і ставитись до цього дуже уважно – після подання заяви змінити пріоритетність неможливо!

Зважайте, що для заяви може бути здійснена лише одна рекомендація на бюджет, і якщо Ви відмовитесь від бюджетного місця, обраного алгоритмом, зможете вступити лише на контракт.

Як максимально правильно оцінити свої шанси на вступ і обрати саме той заклад освіти, куди Ви можете вступити з більшою вірогідністю. Наразі вступ до закладів вищої освіти відбувається шляхом подання заяв через електронну систему, де Ви маєте обрати:

  • регіон, в якому плануєте навчатись;
  • заклад освіти;
  • форму навчання;
  • спеціальність.

Після пошуку Ви отримаєте перелік конкурсних пропозицій, на які можна подати електронну заяву.

5. Творчий конкурс. Якщо Ви плануєте вступити на спеціальність, пов'язану з творчістю (приклад напрямку - дизайн, хореографія, фізична культура, музика), уточніть на сайті ВУЗу, чи не потрібно здавати окремо творчий конкурс.

Важливі ресурси:

https://vstup.edbo.gov.ua/

https://www.vstup.info/

https://abit-poisk.org.ua/

 
Розробка сайту: uaBiznes.info